2 October 2023

Office Address

123/A, Miranda City Likaoli
Prikano, Dope

Phone Number

+0989 7876 9865 9

+(090) 8765 86543 85

Guider

Hälsoeffekter av att äta vitlök

Hälsoeffekter av att äta vitlök

Vitlök är en av de äldsta odlade växterna i världen och är en tålig perenn som tillhör familjen liliaceae. Andra medlemmar av denna familj inkluderar lök, purjolök, gräslök och schalottenlök. De kännetecknas av sin skarpa arom och distinkta smak. Löken är den mest använda delen av vitlöksplantan och är vanligtvis sammansatt av åtta till 20 individuella droppformade kryddnejlika inneslutna i ett vitt, pergamentliknande skal. Vi berättar mer om dess hälsoeffekt i denna artikel.

Medicinska egenskaper

Mycket av vitlökens fördel beror på en aktiv förening som kallas allicin. Denna svavelhaltiga förening ger vitlöken sin skarpa lukt och distinkta smak men ger den också sin nyttighet. Kyolic.se erbjuder produkter utan nämnvärd lukt. Man tror att applicering av värme kan hämma några av de upplevda medicinska egenskaperna, vilket gör det bäst att lägga till vitlök sent i tillagningsprocessen.

Kan minska risken för hjärtinfarkt

Mycket forskning har fokuserat på vitlökens potential för att minska risken för hjärtsjukdomar och hjälpa till att hantera kolesterolnivåer. Flera studier tyder på att vitlök gör att blodplättar (cellerna som är involverade i blodkoagulering) är mindre benägna att klumpa ihop sig och ackumuleras på artärväggarna.vVitlök kan också sänka blodtrycket genom sin förmåga att vidga blodkärlen, vilket gör att blodet kan flöda mer fritt.

Kan ha anti-cancer egenskaper

De svavelhaltiga föreningarna i vitlök har studerats för deras förmåga att hämma cancerceller och blockera tumörer. Mycket av bevisen för vitlök i relation till tjocktarms-, prostata-, matstrups- och njurcancer är observationsbaserad, med endast ett litet antal försökspersoner inkluderade i studierna. Som ett resultat av detta är effekten av vitlök i förhållande till cancer fortfarande osäker och fler studier behövs.

Har antimikrobiella och svampdödande egenskaper

Vitlök har en lång historia av användning som infektionsbekämpare mot virus, bakterier och svampar. Vissa hudåkommor, såsom vårtor och insektsbett, kan också svara på vitlöksolja eller en krossad rå vitlöksklyfta. Studier tyder även på att konsumtion av vitlök kan ge viss lindring från de inflammatoriska symtomen på artros.

About Author

admin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *