5 December 2023

Office Address

123/A, Miranda City Likaoli
Prikano, Dope

Phone Number

+0989 7876 9865 9

+(090) 8765 86543 85

Guider

Nyfiken på att ta jägarexamen??

Nyfiken på att ta jägarexamen??

Är du nyfiken på att kunna jaga? Nyfiken på en jägarexamen? Då är det här en artikel för dig. Vi berättar om vad som krävs för att du ska kunna ta en jägarexamen.

Varför ta en jägarexamen?

En jägarlicens i form av en jägarexamen krävs ifall du vill bli beviljad licens för jaktvapen. En licensansökan gör du hos polismyndigheten och har du blivit beviljad licens har du möjlighet att jaga med jaktvapen. Du söker licens utifrån de vapen du vill ha vid jakt. Tänk på att du måste ha licens även ifall du lånar ett vapen från en vän. För att få en beviljad licens krävs en jägarexamen och utöver det även betald statlig viltvårdsavgift.

Hur går en examen till?

Det finns mängder med studieförbund eller andra kursarrangörer som erbjuder kortare eller längre kurser. Ett bra sätt att lära sig är att gå en kurs tillsammans med andra för att ha möjlighet att både ställa frågor men även tillsammans med andra skapa en vänskap som man kan ha nytta av i framtiden kring jaktlag mm. Idag får man en jägarexamen efter fullgoda prov i ett teoretiskt prov och tre praktiska delprov. De praktiska delproven delas in i olika gevärsskytte. Dels hagelgevärsprov, dels grundprov kulgevär samt högviltsprov för kulgevär.

Kurslitteratur och skjutning

Oavsett om du går en intensivkurs eller deltar i en kurs under längre tid är det några områden som är bra att ta med sig. Den kurslitteratur som en kurs har kan vara olika för olika kursarrangörer. Vissa bjuder på kurslitteraturen medan andra tar betalt. En viktig del i jägarexamen är skyttet. Här är det viktigt att öva, öva, öva. Ju mer du övar, ju bättre blir du, och ju säkrare blir du även vid själva jakten. Bara för att du tar en jägarexamen och får licens innebär inte det att du är för evigt fullärd. Du måste ständigt fortsätta att öva.

About Author

admin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *