5 December 2023

Office Address

123/A, Miranda City Likaoli
Prikano, Dope

Phone Number

+0989 7876 9865 9

+(090) 8765 86543 85

Guider

Vad är egentligen en fritös?

Vad är egentligen en fritös?

En fritös är en köksapparat utformad för att värma stora mängder matolja för att fritera stora mängder mat såsom exempelvis pommes frites. Arbetar du i restaurangbranschen är en fristös något av ett måste. Att finna rätt restaurangutrustning är ofta avgörande för en restaurangs framgång. I denna artikel berättar vi mer om fritös.

Hur en fritös fungerar?

Hur du använder din fritös beror på vilken modell du har och även vilken typ av mat du gör. Den grundläggande metoden som är vanligt bland alla typer av fritöser är att värma oljan till önskad temperatur, sänka korgen fylld med mat i den heta oljan och sedan höja korgen när smeten når en gyllenbrun färg. Det rekommenderas att du tappar oljan från maten på ett fat klätt med hushållspapper innan servering så att kunderna inte får överflödigt fett på sina tallrikar.

Typer av kommersiella fritöser

Att välja den bästa fritösen för ditt företag beror på vilken friterad mat du kommer att servera och deras efterfrågan. En viktig faktor när man väljer den bästa kommersiella fritösen är fritösens brännarstil eftersom var och en är bäst för vissa typer av menyalternativ. Standardmatlagningsprocessen som tillämpas på alla restauranger innebär fritering av grönsaker och kött. Även om det finns gott om undertyper av kommersiella fritöser, kommer vi att fokusera på två primära paraplytyper av fritöser, elektrisk fritös och gasfritös.

Eftersom bränsletyperna för båda dessa fritöstyper är olika, är resultaten också lite olika. Elektriska kommersiella fritöser är extremt energieffektiva och bekväma att flytta runt. Temperaturen stiger snabbare och är idealisk för snabbservicerestauranger där kunderna har bråttom. En elektrisk kommersiell fritös är lätt att installera och använda. Eftersom varje kommersiell utrustning kommer med en manual är det lätt att förstå funktionerna och börja använda utrustningen direkt. En gasfritös föredras av restauranger med stora volymer eftersom den har fler alternativ med hög kapacitet. Tillsammans med snabbare uppvärmningstider har gasfritöser också högre maxtemperaturer.

About Author

admin

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *